Transferfönstrets vinnare – med 45 miljoner pund på banken

Efter en säsong där man missat möjligheterna till att spela Champions League gick Arsenal in i transferfönstret med en budget på endast 45 miljoner pund att handla spelare för. Trots det är det ändå Arsenal vinnaren i detta transferfönster.


45 miljoner pund är inte så mycket pengar alls i detta sammanhang och om man adderar vad laget har fått in på försäljningar av spelare som Iwobi, Koscielny och Ospina blir den totala summan drygt 100 miljoner pund. När vi nu summerar transferfönstret har Londonklubben lyckats värva Nicolas Pepe för 80 miljoner pund, William Saliba för 30 miljoner pund, Kieran Tierney för 27 miljoner pund, David Luiz för 8,7 miljoner pund och Gabriel Martinelli för 6,7 miljoner pund. Arsenal har alltså värvat spelare för totalt 152,7 miljoner pund och sålt för drygt 57 miljoner pund.

Hur Arsenal har lyckats lägga upp betalningarna på ett hållbart sätt är något som jag inte kan förstå men å andra sidan är jag inte utbildad ekonom heller.


Det engelska transferfönstret är nu stängt men de andra stora ligorna stänger sina fönster om drygt tre veckor och det kan fortfarande värvas spelare från England. Vi får helt enkelt se vad som händer.



Emirates-stadionin etupuoli.jpg
Public Domain, Länk

Kommentarer

  1. youtube - Vimeo - The Conversation - YouTube Channel - Video
    video_vid : youtube - The Conversation - YouTube Channel. vimeo : youtube - The Conversation - YouTube Channel. vimeo : 4k youtube to mp3 youtube - The Conversation - YouTube Channel. vimeo.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar